Notícies

Tweet
27-03-24

Tot a punt per la Ronde

La Ronde Van Vlaanderen és una de les curses més esperades de l'any per tots els aficionats al ciclisme. El segon monument de l'any arriba aquest diumenge 31 de març i marca el punt culminant de la temporada de clàssiques de cotes empedrades que es disputen a la regió flamenca de Bèlgica. La Ronde és la reina de totes aquestes clàssiques, i és sens dubte la cursa que tot flandrien vol al seu palmarès.

Cursa masculina: recorregut i favorits

La Ronde 2024 presenta un recorregut de 270 km amb sortida d'Amberes i arribada a Oudenaarde. Pel camí, 15 pujades sobre llambordes concentrades a la segona meitat del recorregut posaran a prova els millors especialistes. Com en les darreres edicions, els dos últims bergs seran l'Oude Kwaremont (2,6 km al 3,5 %) i el Paterberg (0,4 km al 10 %), on sol decidir-se la cursa.

Mathieu Van Der Poel (800), Wout Van Aert (1200) i Mads Pedersen (1200) són els tres grans favorits a la victòria. Altres ciclistes amb opcions són Stefan Küng (600), Dylan Van Baarle (400), Jasper Philipsen (1200), Matteo Jorgenson (800), Biniam Girmay (800), Matej Mohorič (600), Jasper Stuyven (400), Jan Tratnik (200), Tim Wellens (400), Julian Alaphilippe (600), Oier Lazkano (200), Kasper Asgreen (400), Jhonathan Narvaez (200), Alberto Bettiol (400) o Nils Politt (200).

Cursa femenina: recorregut i favorites

El recorregut de la prova femenina suma 163 km, amb 12 trams empedrats. La part final de la cursa és igual que la de la prova masculina, amb el duo Oude Kwaremont / Paterberg, que també sol ser decisiu en la cursa femenina.

Lotte Kopecky (1200), Demi Vollering (1200), Elisa Longo Borghini (1000), Marianne Vos (1200), Elisa Balsamo (1000), Katarzyna Niewiadoma (1000), Pfeiffer Georgi (600), Silvia Persico (800), Emma Norsgaard (800), Shirin Van Anrooij (200), Christina Schweinberger (200), Puck Pieterse (200) o Fem Van Empel (200) són algunes de les ciclistes més destacades que prendran la sortida.