Notícies

Tweet
07-04-22

Amstel i Roubaix intercanvien dates

Tradicionalment, una setmana després de la Ronde Van Vlaanderen és el torn de la Paris-Roubaix, que suposa el colofó ​​a la temporada de llambordes. En aquesta ocasió, però, el 10 d'abril se celebra la primera volta de les eleccions presidencials a França, per la qual cosa la Paris-Roubaix s'endarrereix una setmana i intercanvia dates amb l’Amstel Gold Race. A causa d'aquest canvi, molts especialistes del pavés que tenen a Roubaix un dels seus grans objectius de l'any també seran a l'Amstel, contribuint a la formació d'una startlist espectacular.

Recorregut de l’Amstel Gold Race masculina

La cursa masculina suma 254 km i inclou 33 cotes, fins a sumar 3400 metres de desnivell positiu acumulat. A més, gran part del recorregut és per carreteres estretes, per la qual cosa la lluita per la posició és crucial. L'última cota és el Bemelerberg (0,7 al 5,4%), situada a 7 km de la línia d'arribada.

Recorregut de l’Amstel Gold Race femenina

La cursa femenina no té tanta duresa, ja que el recorregut és de 127 km amb 1549 metres de desnivell positiu acumulat. El final inclou 3 voltes a un circuit que transita per la part final del recorregut de la cursa masculina, amb les pujades al Cauberg (0,6 km al 8,5%), al Geulemerberg (0,9 km al 5,9%) ), i al Bemelerberg (0,7 km a 5,4%).

Favorits a l’Amstel Gold Race masculina

Com dèiem, a l'Amstel d'aquest any s’hi ajunten especialistes de les clàssiques de les Ardenes amb especialistes de les llambordes. Mathieu Van Der Poel (1000), Michael Matthews (800), Stefan Küng (800), Matej Mohoric (800), Marc Hirschi (600), Christophe Laporte (600), Alex Aranburu (600), Matteo Trentin (600), Kasper Asgreen (600), Alexey Lutsenko (600), Soren Kragh Andersen (600), Warren Barguil (400), Greg Van Avermaet (600), Michal Kwiatkowski (600), Benoit Cosnefroy (400), Tim Wellens (60) Andrea Bagioli (400), Dylan Van Baarle (400), Quinn Simmons (400), Victor Campenaerts (400), Anthony Turgis (400), Tiesj Benoot (600), Valentin Madouas (200), Thomas Pidcock (200) o Jan Tratnik (400) són alguns dels candidats a la victòria.

Favorites a l’Amstel Gold Race femenina

Annemiek Van Vleuten (1200), Demi Vollering (1000), Elisa Balsamo (800), Coryn Rivera (600), Elisa Longo Borghini (1000), Katarzyna Niewiadoma (1000), Mavi Garcia (800), Arlenis Sierra (60) Emma Norsgaard (1000) i Chantal Blaak (600) són les principals favorites a la cursa femenina.