Notícies

Tweet
06-02-23

El ciclisme femení desembarca a l'Orient Mitjà

Quan la Union Cycliste Internationale va anunciar el calendari de l'UCI Women's World Tour 2023, la gran sorpresa va ser la inclusió de l'UAE Tour femení. La cursa, de nova creació, s'estrena directament com a prova de la màxima categoria mundial i es converteix així en un esdeveniment històric per a l'esport femení a l'Orient Mitjà, ja que suposa la primera cursa ciclista que es disputa a la regió des que es va constituir el WWT.

El recorregut

De les quatre jornades que componen la cursa, les etapes 1, 2 i 4 semblen destinades a arribades a l'esprint, mentre que la classificació general es decidirà amb tota seguretat a la tradicional pujada de la prova masculina a Jabel Hafeet (10,8 km al 6,7%), que acull la meta del tercer dia.

En alguns trams de les etapes planes, especialment de la segona, amb arribada a Al Mirfa, la cursa estarà exposada als vents del desert, així que és possible que s’hi formin ventalls.

Les favorites

Quan només falten 3 dies per a l'inici de la cursa, la llista de sortida encara es troba en una fase molt inicial. De moment, Lorena Wiebes (1200), Clara Consonni (600), Emma Norsgaard (1000), Marta Bastianelli (800), Charlotte Kool (400) i Alice Barnes (600) són les favorites per a les arribades a l'esprint, mentre que Elisa Longo Borghini (1000), Liane Lippert (1000) i Kristen Faulkner (1000) semblen les millors candidates a endur-se la classificació general. Caldrà però parar atenció a la llista d'inscrites, ja que molts equips encara no han publicat les seves alineacions.