Notícies

Tweet
01-03-22

El festival de l’sterrato

La bellesa del paisatge de la Toscana i la duresa dels sectors de terra fan de la Strade Bianche una de les curses més espectaculars de l’any. Tot i ser una clàssica jove (aquest any arriba a la seva edició número 16), la cursa s’ha guanyat un lloc preferent al cor dels aficionats i els corredors. Ningú es vol perdre el festival de l’sterrato!

Recorreguts

Les curses femenina i la masculina comparteixen gran part del recorregut per les famoses carreteres sense pavimentar dels voltants de Siena. La prova femenina té un recorregut de 136 quilòmetres i 8 sectors d’sterrato que sumen més de 30 quilòmetres. La cursa masculina, per la seva banda, suma 184 quilòmetres, dels quals 63 sobre terra, repartits en 11 sectors. Com és habitual, la línia de meta de les dues curses està situada a la Piazza del Campo de Siena, a la qual s’accedeix després de la pujada final a Via Santa Caterina, que compta amb un pendent màxim del 16%.

Favorites cursa femenina

La guanyadora de l’any passat Chantal Blaak (600), la del 2020 i 2019 Annemiek Van Vleuten (1200) i la del 2017 Elisa Longo Borghini (1200) són tres de les principals favorites. Marianne Vos (1200), Demi Vollering (1000), Lotte Kopecky (1000), Lucinda Brand (1000), Cecile Uttrup Ludwig (1000), Ashleigh Moolman-Pasio (1000), Mavi Garcia (800), Katarzyna Niewiadoma (1000) o Marta Cavalli (800) són altres estrelles del Women's World Tour que surten amb opcions a la victòria.

Favorits cursa masculina

Ni el guanyador de 2021 Mathieu Van Der Poel (1000) ni el de 2020 Wout Van Aert (1200) seran a la sortida, per la qual cosa la cursa està més oberta que mai. Sobre el paper, Julian Alaphilippe (1200) és el màxim favorit, ja que a les dures rampes de la pujada final a Siena pot marcar la diferència. Potser els principals rivals d'Alaphilippe puguin ser Tadej Pogačar (1200) o Thomas Pidcock (200), tot i que a la startlist no hi falten homes forts als quals la ruta s'adapta bé com Tiesj Benoot (600), Alejandro Valverde (800), Jakob Fulglsang (800), Benôit Cosnefroy (400), Michal Kwiatkowski (600), Greg Van Avermaet (600), Alessandro Covi (400), Magnus Cort Nielsen (600), Gianni Moscon (400) o Matej Mohorič (800), entre d’altres.