Tweet
08-03-23

Nova visita al VAM Berg

El VAM Berg és un dels turons més coneguts dels Països Baixos, i una de les senyes d’identitat de la Miron Ronde Van Drenthe. Construïda sobre un antic abocador, el cim del VAM Berg està situat a 48 metres sobre el nivell del mar i és el punt més alt de la província de Drenthe, d'altra banda completament plana.

Mentre que la Ronde Van Drenthe masculina forma part de la tercera divisió del ciclisme mundial (1.1), la prova femenina està consolidada com a cursa del Women's WorldTour des de la instauració del circuit mundial el 2016, i a Cycling Fantasy, és l'única de les curses que computen per a la classificació combinada de llambordes a disputar-se als Països Baixos.

El recorregut

La Miron Ronde Van Drenthe presenta un recorregut de 152 km, un dels quilometratges més llargs de l'any, dividit en dues clares meitats. En els primers 60 quilòmetres les ciclistes hauran de superar 9 trams empedrats, mentre que la segona part de la cursa és eminentment plana, amb la sola dificultat de les tres pujades al VAM-Berg (0,4 km al 9,7%). L'última de les pujades està situada a 44 quilòmetres de meta, així doncs hi ha terreny perquè els equips de les velocistes s'organitzin per assegurar una arribada a l'esprint. La cursa suma només 416 metres de desnivell positiu acumulat.

Les favorites

Lorena Wiebes (1200) ha guanyat les dues darreres edicions de la cursa i parteix com la gran favorita a una tercera victòria consecutiva, ara defensant els colors del SD Worx. La seva companya Lotte Kopecky (1000), Elisa Balsamo (1000), Charlotte Kool (400), Marta Bastianelli (800), Alison Jackson (800), Sofia Bertizzolo (800), Chiara Consonni (600), Coryn Rivera (Labecky) 600), Lotta Henttala (Lepistö) (200) o Nina Kessler (200) també es troben entre les favorites.