Notícies

Tweet
29-03-22

Una clàssica per a escaladors abans de la Itzulia

Des de 1999, la cursa organitzada pel Club Ciclista Estella es diu Gran Premio Miguel Indurain en honor al guanyador de cinc edicions del Tour de France, tot i que l’esdeveniment es remunta fins al 1951, quan es va disputar per primera vegada. Parlem doncs d'una clàssica amb història.

A més, la seva proximitat temporal i geogràfica amb la Itzulia Basque Country, que comença dos dies després, la converteixen en l'aperitiu ideal per la cursa de sis dies, i diversos ciclistes participaran a les dues proves.

Recorregut

La cursa recorre una distància de 204 km amb diferents voltes al voltant d'Estella, sense grans ports però sense un metre pla. L'últim port categoritzat del dia, l’Alto de Eraul (3,8 km al 5, 6%) es corona a 20 km de meta, però després encara quedaran dos dures cotes: l'Alto Ibarra (0,6 km al 5%) i l'Alto de Muru (1,7 km al 4,8%), que poden ser decisives. En definitiva, un recorregut en dents de serra característic de la regió ideal per a escaladors.

Favorits

Alejandro Valverde (800) intentarà defensar el títol que va aconseguir l'any passat per tercera vegada, encara que el seu nivell a la Volta a Catalunya no va ser l'esperat. Sergio Higuita (600), João Almeida (1200), Alexandr Vlasov (1200), Enric Mas (1000), Marc Hirschi (800), Pello Bilbao (800), Pierre Latour (400), Jesús Herrada (400), Ben Hermans (400), Lennard Kämna (400) o Warren Barguil (400) també formen part de la nòmina de favorits.